projekt neve:
TISZAKÜRTI BESZERZŐ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ SZÖVETKEZET FEJLESZTÉSE ESZKÖZBESZERZÉSSEL ÉS INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSSEL
kedvezményezett neve:
TISZAKÜRTI Beszerző és Értékesítő Szövetkezet
kedvezményezett elérhetősége:

5471 Tiszakürt, Nagysziget 1.

tel./fax: +3656318011

közreműködő szervezet neve:
közreműködő szervezet elérhetősége:
MAG Zrt. e-mail: info@magzrt.hu
MAG Zrt. telefon: 06 40 200-617
MAG Zrt. faxszám: 06 1 465 8503
 
 

projekt leírása:

 

 
  TISZAKÜRTI BESZERZŐ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ SZÖVETKEZET FEJLESZTÉSE ESZKÖZBESZERZÉSSEL ÉS INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSSEL  
   
     
A Tiszakürti Szövetkezetet a tagjai azzal a céllal hozták létre, hogy ezáltal biztosítsák a mezőgazdasági termelésüknek a kereslethez történő igazítását, elsősorban a mennyiség és a minőség vonatkozásában, biztosítsák a kínálat koncentrációját és segítsék a tagjai által megtermelt termékek piacon történő elhelyezését, csökkentsék a termelési költségeket, és stabilizálják a termelői árakat, biztosítsák termékeik tárolásához, áruvá történő előkészítéséhez és értékesítéséhez szükséges technikai hátteret. Ehhez járul hozzá a GOP-2009-2.1.1/A pályázati felhívás keretében szövetkezetünk által elnyert fejlesztési projekt, mely a „TISZAKÜRTI BESZERZŐ ÉS ÉRTÉKESÍTŐ SZÖVETKEZET FEJLESZTÉSE ESZKÖZBESZERZÉSSEL ÉS INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSSEL” címet viseli. A pályázat keretében 4.824.870 Ft vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el szövetkezetünk 50%-os támogatási intenzitás mellett.
   

A kivitelezés ideje: 2009.12.01 – 2011.09.30.


A pályázatban szereplő berendezések beszerzésével elsősorban a tagok termékeinek tárolásához, áruvá történő előkészítéséhez szükséges technikai hátteret kívántuk fejleszteni. A homlokrakodó a be- és kitárolás technikai hátterét javítja. Megvásárlásával gyorsabb, hatékonyabb, alacsonyabb veszteséggel dolgozó és rugalmasan alkalmazható gépet használhatunk. Szintén a szövetkezet raktározási feladatait javítja a terményraktározáshoz beszerzett szellőztető. és átforgató gabonatechnikai berendezések. Ezek az eszközök a betárolt szemes termény optimális tárolási körülményeinek betartásához szükségesek. Alkalmazásukkal elkerülhető, illetve nagyban csökkenthető a gabona befülledése, összetömörödése, kórokozói és kártevői fertőzési gócpontok kialakulása. A termények raktározásához, osztályozásához és értékesítéséhez nélkülözhetetlenek azok a labortechnikai- és egyéb raktártechnikai berendezések, melyekkel a betakarítást követően, de még a beraktározás előtt azonnal pontos adatokat kaphatunk a termények beltartalmi jellemzőiről, illetve raktározás közbeni fizikai állapotáról.


Az elektronikus közigazgatási rendszer fejlődése, az internet alapú bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségek kizárólagossá válása a szövetkezet tagjainak kínált szolgáltatások kibővülését igényli. A beruházás keretében 1 szerver 2 db hordozható személyi számítógépet szereztünk be, utóbbi kettőt Office programcsomaggal. A pályázat részét képezte a vállalkozás webes megjelenítése is.


A berendezések beszerzésével jelentősen javítható a szövetkezet által tagjainak nyújtott raktártechnikai szolgáltatások színvonala és hatékonysága, és bővíthető az előtérbe került informatikai szolgáltatási képesség


A pályázat keretében beszerzett eszközök a következők:

1 db Mininfra GT gabona gyorselemző
1 db GRN3000 – PROTIMETER Grainmaster i nedvességmérő
     
 
1 db ÁBER Gabona Inas gabona átforgató gép
 
1 db HP P1102 Pro Laser-1536dnf MFP nyomtató
1 db Benq 19” GL941M DVI LED-G925HD monitor
1 db Számítógép konfiguráció szerver
VIBA TDEB hordozható szellőző
Trac-Lift TL 220 SL homlokrakodó
Trac-Lift BDL215 gabonakanál
Trac-Lift MTZ adaptáció
Trac-Lift FP 130 palettavilla
Trac-Lift vezérlés komplett
HP Pavilon dv6-1250sp notebook
HP Pavilon 6700 notebook
MS Office 2007 Professional MLK szoftver
MS Office 2010 Home, Business szoftver
 

A projekthez kapcsolódnak még az alábbi szoftverbeszerzések, valamint az internetes megjelenéshez kapcsolódó szolgáltatások:· 1 db MS Office Professional 2007 csomagolt alkalmazás szoftver

  • · 1 db MS Office Professional 2010 csomagolt alkalmazás szoftver
  • · 1 db Webtárhely díj
  • · 1 db Domain regisztráció
  • · 1 db Weboldal fejlesztés

 

 

 Támogatott projektjeink


 
   
     
   
     
   
közreműködő szervezet:
   
   
     
   
     
   
    látogatók száma:
   
051517
   
   
   
   
partnereink:
   
   
   
   
basf
   
ferker
   
     
     
   
környező települések:
   
   
   
   
   
   
utolsó frissítés időpontja: 2011.12.14.
   
   
 
Tiszakürti Szövetkezet© minden jog fenttartva